27 Aralık 2024 - 22:19
Gündem
Yaşam
Yaşam
Gönüllülerden
Kültür Sanat
Kültür Sanat
Edebiyat hayatından hatırlamalar
Çevre
Sağlık
Spor
Eğitim
Yazarlar
ARAMA SONUÇLARI
Sosyal medya çağında haz ve yemek
Doç. Dr. Cem Tutar ile günlük hayatın bir parçası haline gelen sosyal medyanın gastronomi ile yemek kültürüne etkilerini ve bu alanda yarattığı değişimi konuştuk. Bugünün dünyasında yeni olanın sürekli fetişleştirildiğini söyleyen Tutar, “Küçücük bir çikolatayı yemek ve yaşanan deneyim özel bir an haline geliyor” diyor
12 Aralık 2024 - 10:13
Aileler, hikâyeler, tarifler...
Ramazan vesilesiyle, yakın zamanda raflarda yerini alan 3 yemek kitabını tanıtıyoruz…
13 Mart 2024 - 11:35
Tarımsal üretimin onarılması için yola çıktılar
Buğday Derneği Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm Projesi Koordinatörü Karel Büyükgazel ile Hatay’da çiftçilere yönelik hayata geçirilen"Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm Projesi"ni konuştuk
03 Şubat 2024 - 10:06
Kavundan dolma, elmadan kebap
Domates, biber, patates yokken meyvelerden yemek yaptığımızı biliyor muydunuz? Nihat Özdal’ın Anadolu’da yaşatılan 100 meyveli yemeğin tarifinden oluşan “Meyve Yemekleri” kitabı okurla buluştu
15 Eylül 2023 - 09:05
Bizans’tan günümüze İstanbul günlüğü
İstanbul’un Bizans’tan günümüze yolculuğunun gün gün anlatıldığı “Gün Gün İstanbul” kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları tarafından yayımlandı. Metin Hakyeri’nin kaleme aldığı kitapta pek çok tarihsel olay alıyor
10 Ağustos 2023 - 07:16
“Başka bir İstanbul’u tanıyacaksınız”
Kornelia Binicewicz ve Italo Rondinella'nın yazdığı "Pazar//Shuk" kitabını konuştuğumuz Binicewicz, “Yaşadığımız mahallenin dışında bulunan bir bölge seçelim ve pazarın kurulduğu gün orayı ziyaret edelim. Pazardan sadece sırtınızda bir dolu taze ürünle dönmekle kalmayıp, başka bir İstanbul’u ve bizim gibi burayı evi belleyen insanları da tanıyacaksınız” diyor
22 Temmuz 2022 - 10:01
Göztepe İstasyonu, TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu
Restorasyonu tamamlanan tarihi Göztepe İstasyonu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü projeyle TCDD Kültür Sanat Merkezi’ne dönüştürüldü
25 Nisan 2022 - 11:43
“Kadıköy'de gastronomi müzesi açılabilir”
Kadıköylü gastronomi yazarı Zeynep Kakınç, “Hayalim, Kadıköy’de gastronomi rotaları oluşturulması, tarım alanları açılması, atölye çalışmaları yapılması ve tarihi mekanlar için ayrı bir destinasyon planlanması… Belki bir gastronomi okulu açılması, hatta gastronomi müzesi kurulması…” diyor
16 Eylül 2020 - 14:20
İstanbul’da mutfaklar
Arnavut ciğeri, Rumeli paçası, Marsilya buyabezi, Özbek pilavı, Tatar böreği, Selanik tatlısı… Farklı coğrafyaların tatları, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul mutfaklarında buluşup Yıldız Cıbıroğlu’nun “İstanbul’da Mutfaklar” isimli kitabına konu oldu
20 Mart 2020 - 14:25
İstanbul’un tükenmeyen ikramı
Bizans ve Osmanlı döneminde mutfak kültürü nasıldı? Düğünlerde, cenazelerde ve bayramlarda neler pişirilirdi? Sennur Sezer’in Oğlak Yayınları’ndan çıkan “İstanbul’un Eski İkramları” kitabı, şehrin mutfak kültürünü anlatırken geleneksel yemek tarifleri de veriyor
19 Şubat 2020 - 12:23
Mutfakların rehber kitabı
Yemek yapmayı seven, mutfak aşığı ev kadını Firdevs Günaçar, yemek tariflerini “Kızıma Çeyiz” kitabında topladı. Günaçar, “Mutfağınızdan yükselen kokular mutluluğunuz olsun…” diyor
13 Kasım 2019 - 12:31
Yemek ve Kültür’le “tadında” bir sonbahar
Yemek ve Kültür dergisi yine dopdolu bir sayıyla karşılıyor sonbaharı
18 Ekim 2019 - 12:04
Livaneli anısına yarışma
Bu sene başında yaşamını yitiren yazar, bürokrat Seyhan Livaneli anısına bir öykü yarışması düzenleniyor.
09 Ekim 2019 - 12:11
Çirişli pilav, çayır papatyalı salata…
Bahçe Ziraati Teknikeri Ali Altıokka, “Yabani yenilebilir bitkilerin tüketimi ile kanser, Alzheimer, kardiyovasküler hastalıkların oluşma risklerinin azaldığını gösteren birçok çalışma var” diyor
11 Nisan 2019 - 11:58
İstanbul’un değişen mutfak kültürü
Kadıköy Belediyesi Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK), “Bizans’tan Osmanlı’ya İstanbul Mutfak Kültürü” adlı söyleşi düzenledi
01 Mart 2019 - 12:34
Kadıköylü gençler güzel işler için koşuyor
Kadıköylü gençler Bergamalı kadınların üretim ve iş gücünü desteklemek için koşuyor.
06 Kasım 2017 - 12:28
“Mutfak kökten değişti”
Gurme yazar Prof. Dr. Artun Ünsal, Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nde “İstanbul’da mutfak nereye gidiyor?” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi
09 Mart 2017 - 23:29
Haftanın Kaçmazları
03 Mart 2017 - 12:12
Fas, Mardin ve Çankırı'dan unutulmaz tatlar
Gıdaları sosyolojik ve kültürel bağlamda inceleyen YemekveKültür dergisinin yeni sayısı çıktı
21 Temmuz 2016 - 16:03
Bayramın en tatlısı
Kadıköy’ün asırlık tatlıcılarından Şekerci Caferzade Aytekin Erol’dan Ramazan Bayramı’na özel en “tatlı” öneriler…
30 Haziran 2016 - 15:27
«
1
2
»
ARŞİV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
Ara